Medical Intertrade nastavlja rasti i razvijati se

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je posjetio tvrtku Medical Intertrade d.o.o. koja je svoje poslovanje u Vukovaru proširila novom skladišnom halom u Vukovarskoj gospodarskoj zoni.

„Osnivač Medical Intertradea, mr.sc. Radwan Joukhadar prije 30 godina prepoznao je brojne povoljne gospodarske strane Vukovara, stoga je je zadovoljstvo svjedočiti napretku tvrtke koja je svoje temelje postavila u Vukovaru.“, dodao je Penava.

Obilasku je nazočila i Mirela Kardum, direktorica poslovne jedinice Medical Intertrade-a u Vukovaru koja je ovom prilikom istaknula kako je Medical Intertrade d.o.o. u vrijeme osnivanja 1990. godine u Vukovaru zapošljavao 3 djelatnika, a tijekom godina je postao jedan od vodećih veleprodaja lijekova i medicinskih proizvoda čije se poslovne aktivnosti, osim u Vukovaru, odvijaju još na 3 lokacije u Hrvatskoj, te u Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

„Medical Intertrade novi projekt pokreće u studenom 2021. te seli u veći skladišno-logistički kompleks od 3400m2 koji se nalazi na zemljištu površine 20000m2 u Vukovarskoj gospodarskoj zoni. Vrijednost investicije iznosila je 30 milijuna kuna, a na novoj lokaciji je trenutno zaposleno 58 djelatnika.“, pojasnila je Kardum.

Cilj izgradnje novog skladišnog prostora bio je osigurati veći kapacitet skladištenja, proširiti asortiman, omogućiti bolju opskrbu i bržu isporuku proizvoda prema kupcima kao i povećati učinkovitost poslovanja.

Medical Intertrade pruža i logističku podršku tvornici Yasenka, koja je postala prepoznatljiva po kvaliteti i visokim standardima u proizvodnji, ali i u pružanju usluga analitičkog i mikrobiološkog ispitivanja te puštanja lijekova u promet na tržište Europske unije.

Youtube link