Cochlear lansira prvo „pravo bežično“ iskustvo slušanja

Tvrtka Cochlear Limited (ASX: COH), globalni predvodnik u proizvodnji slušnih pomagala, lansirao je prvu bežičnu dodatnu opremu za slušne implantate, pružajući jasan zvuk bez potrebe za komponentama koje se nose oko vrata i koje su potrebne za druge sustave.

Dodatna oprema uključuje mini mikrofon, kopču za telefon i uređaj za strujanje na TV, pružajući korisnicima procesora zvuka Nucleus® 6 neposredno poboljšanje mogućnosti slušanja u zahtjevnim situacijama, pa se mogu usredotočiti na ono što je važno.

Dodatna oprema koristi istu tehnologiju od 2,4 GHz kao Bluetooth® i wi-fi uređaji. Tako dolazi do jasnog i sigurnog povezivanja bez smetnji i gubitka signala koji su povezani s tradicionalnim bežičnim sustavima.

“Ponosni smo što našim korisnicima možemo ponuditi vodeću tehnologiju koja će biti od iznimne pomoći,” izjavio je dr. Chris Roberts, direktor/ predsjednik tvrtke Cochlear Limited. “Prava bežična sloboda ne znači samo značajno jednostavnije i ugodnije iskustvo slušanja, već pomaže primateljima da se koriste modernom tehnologijom kao i svi ostali pa ne moraju propustiti ono što većina nas uzima zdravo za gotovo.”

Mini Microphone

Čuti u bučnim situacijama ili s udaljenosti, kao u učionicama, predavaonicama, uredima ili bučnim restoranima, može biti izazovno velikom broju ljudi. Mini mikrofon primateljima pruža mogućnost čuti govor koji žele čuti prenesen izravno u njihov procesor zvuka jednostavnim postupkom pričvršćivanja mikrofona na majicu sugovornika ili učitelja.

Mini mikrofon se može priključiti na druge uređaje kao MP3 uređaje za reprodukciju i osobna računala pa primatelji mogu uživati u zvuku uz slobodu kretanja uokolo.

Kopča za telefon

Pomoću Bluetooth tehnologije, bežična kopča za telefon primateljima pruža mogućnost povezivanja s prijateljima i obitelji bez upotrebe ruku i jasnoću zvuka koja im daje više samopouzdanja pri upotrebi telefona. Mogu nazvati, razgovarati i čak slušati glazbu a da ne vade telefon iz džepa. Malena i lagana, kopča za telefon je idealna za upotrebu u automobilu, na poslu i kada ste u pokretu.

Uređaj za strujanje na TV

Uređaj za strujanje na TV pruža jasan, čist stereo zvuk izravno iz primateljevog TV-a do njihovog procesora zvuka istovremeno im omogućujući da čuju razgovor oko sebe. To znači da mogu regulirati osobnu glasnoću, a da drugima TV nije preglasan, te mogu uživati u omiljenim emisijama i istovremeno razgovarati o njima s prijateljima i obitelji.

Ova inovacija je rezultat tehnološkog partnerstva između tvrtki Cochlear i GN ReSound, druge vodeće tvrtke na području tehnologije slušnih rješenja. Pravi bežični dodaci trenutno su dostupni za procesor zvuka Baha® 4 i procesor zvuka Nucleus 6 tvrtke Cochlear.

Za više informacija posjetite obratite se službi Lijekovi i medicinski proizvodi na broj telefona +385 1 33 74 800 ili posjetite stranicu www.cochlear.com.