Medical Intertrade organizirao je predavanja za liječnike specijaliste dermatologije

Medical Intertrade u suradnji s tvrtkom Galderma International organizirao je predavanja za liječnike specijaliste dermatologije kako bi se upoznali s novim mogućnostima liječenja rozaceje i novostima u području njege kože koja je nezaobilazan dio terapije i održavanja zdravlja kože. Teme su pobudile veliko zanimanje liječnika te smo na predavanju 20.2.2016. u hotelu Double Tree by Hilton u Zagrebu imali priliku ugostiti velik broj specijalista dermatologije.

Prof. dr. Thomas Dirschka na predavanju „Understanding and treating rosacea: New advances“ govorio je o primjeni brimonidina u terapiji rozaceje s kratkim osvrtom na upotrebu ivermektina koji upotpunjuje režim liječenja. Osim toga, prof. dr. Thomas Dirschka podijelio je s prisutnima vlastita iskustva u primjeni Mirvasa (brimonidin 3 mg/g) i izvijestio o novim preporukama za optimizaciju upotrebe spomenutog lijeka.

Predstavnica Galderma tima Staci Brandt govorila je o posebnosti formula Cetaphil linije za njegu kože i njihovim povoljnim učincima na kožu s aknama i kožu s atopijskim dermatitisom.

Drago nam je što smo imali priliku pridonijeti kontinuiranom obrazovanju i kvalitetnoj izmjeni iskustava između kolega liječnika iz Njemačke i Hrvatske. Nadamo se da ćemo imati još prilika podržati kvalitetna predavanja koja u konačnici pridonose poboljšanju kvalitete liječenja pacijenata.