Novi proizvod na tržištu - Zymecol

Zymecol

HRANA ZA POSEBNE MEDICINSKE POTREBE

30 želučanootpornih tableta s polaganim otpuštanjem

bez glutena

bez šećera

bez laktoze

Zymecol tablete se koriste za dijetalnu prehranu pojedinaca s upalnom bolesti debelog crijeva. Pomaže u obnovi zdrave funkcije probavne sluznice. Zymecol je hrana za posebne medicinske potrebe na osnovi maslačne kiseline (natijev butirat), tindaliziranih kultura mikroorganizama (Lactobacillus acidophilus) i niacina, indicirana kao dijetoterapijska podrška za osobe s iritabilnim kolonom.

Maslačna kiselina prirodno nastaje u debelom crijevu kao produkt fermentacije neprobavljivih ugljikohidrata, a stanice epitela debelog crijeva (kolonociti) je koriste kao primarni izvor energije, poglavito za procese obnove tkiva. Zymecol sadrži ekvivalent 480 mg maslačne kiseline u obliku natrijeva butirata koja je korisna kao dio dijetoterapijskog liječenja kolonopatije – obnavlja i održava funkciju crijevne sluznice. Niacin je produkt crijevne flore kao i maslačna kiselina i koristan je kod upalnih bolesti crijeva. Tablete su obložene želučanootpornom ovojnicom kako bi se osiguralo otpuštanje aktivnih sastojaka kroz probavni trakt.

UPUTE ZA UPOTREBU

Dnevnu dozu Zymecola treba odrediti i kontrolirati Vaš liječnik. Zymecol tablete obično se uzimaju jedna do dvije na dan, jedna ujutro i jedna navečer, na prazan želudac. Pojedinačna doza je jedna tableta koju treba uzeti s dovoljnom količinom vode. Tablete ne treba lomiti jer se tako onemogućuje ciljano otpuštanje aktivnih tvari u debelom crijevu.

NAPOMENE

Proizvod se mora uzimati pod liječničkim nadzorom. Proizvod nije primjeren za uzimanje kao jedini izvor prehrane. Za dijetalnu prehranu bolesnika s upalnom bolesti crijeva. Čuvati od dohvata djece.

PROIZVOĐAČ

Farmapro s.r.l

Via Liguria 20

10071 Borgaro Torinese

Italija