Actinica

Actinica® losion

Svojstva

U dvogodišnjem istraživanju na pacijentima s transplantiranim organima, koji su zbog terapije imunosupresivima vrlo podložni razvoju nemelanomskih tipova karcinoma kože, dokazano je da Actinica losion učinkovito sprečava aktiničku keratozu i karcinom rožnatih stanica.

Actinica losion štiti od UVA i UVB zraka. Proizvod sadrži fotostabilne filtre širokog spektra i vodootporan je. Actinica losion također ima hidratantna svojstva za bolju njegu kože. Činjenica da ne sadrži mirise i konvencionalne PEG emulgatore jamči dobru podnošljivost losiona pa se može upotrebljavati i na vrlo osjetljivoj koži.

Upute za nanošenje i doziranje

Actinica losion obilno nanesite svako jutro prije izlaganja suncu na ona područja kože koja su izložena sunčevoj svjetlosti. Actinicu nanesite prije upotrebe uobičajenih kozmetičkih proizvoda (potrebno je nekoliko minuta da se Actinica upije u kožu). Ponovno nanesite Actinicu ako ste dulje razdoblje proveli u vodi ili ako ste se jako znojili. Izbjegavajte izravno izlaganje suncu i nosite zaštitnu odjeću.

Površina kože određenih dijelova tijela je individualna; u tablici su navedene približne količine Actinica losiona potrebne za različita područja.

lice ≥ 2 potiska

tjeme ≥ 1 potisak

vrat ≥ 1 potisak

dekolte ≥ 1 potisak

podlaktica ≥ 2 potiska

nadlanica ≥ 1 potisak

Za optimalnu distribuciju i ugodan osjećaj na koži, cijelu potrebnu količinu proizvoda možete nanijeti u dva puta, npr. količinu proizvoda koju dobijemo jednim potiskom nanesemo na određeno područje te to ponovimo od 5 do 10 minuta poslije.

Pripazite da između prvoga i drugog nanošenja ne prođe više od 10 do 15 minuta.

Informacije o potrebnoj količini proizvoda koja se nanosi na lice ili glavu mogu se smatrati referentnim informacijama o potrebnoj količini proizvoda za druga područja kože tijela. Na početku se dispenzer mora pritisnuti nekoliko puta da povuče losion, a prvo istjecanje proizvoda ne sadrži potpunu potrebnu količinu proizvoda. Pumpajte polako kako biste dobili punu dozu.

Ograničenja za upotrebu

Ne može se isključiti štetna reakcija na jedan od sastojaka Actinica losiona. U slučaju iritacije, osipa na koži ili reakcije slične opeklini od sunca nedugo nakon vrlo kratkog izlaganja suncu može biti riječ o neželjenoj pojavi pa je u tom slučaju proizvod potrebno zamijeniti drugim proizvodom. Izbjegavajte područje oko očiju i nosite kvalitetne sunčane naočale jer Actinica može na tom području izazvati osjećaj pečenja u slučaju izravnog kontakta s očima. Ako proizvod dođe u dodir s očima, temeljito ga isperite s puno vode.

Usporedna upotreba s repelentima za komarce

Koristi li se Actinica usporedno s repelentom za komarce, tada najprije treba nanijeti Actinicu te pričekati približno 15 minuta prije nego što se nanese repelent za komarce. Treba spomenuti da se zaštita koju pruža Actinica u tom slučaju može smanjiti.

Posebne napomene

UV filtri koje sadrži Actinica losion mogu prouzročiti promjenu boje odjeće, sintetičkih materijala i drugih materijala kao što su pokrivala za bazene. Stoga ne preporučujemo nanošenje Actinica losiona neposredno prije odijevanja.

Sastav: Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Ethylhexyl Triazone, Isoamyl p-Methoxycinnamate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Methylene bis Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Propylparaben, Methylparaben, pomoćne tvari.

Pakiranje:

Actinica 80 g

CE Medicinski proizvod klasa I