Balmandol

BALMANDOL® uljna kupka s bademovim uljem

  • Što je Balmandol® i kad se upotrebljava?

Balmandol® je uljna kupka čija svojstva proizlaze iz glavnih sastojaka: bademova i parafinskog ulja. Balmandol® uljna kupka na površini vode stvara fini uljni film, koji pri izlasku iz kupke ostaje na koži i održava vlažnost kože. Uljni film usporava gubitak vode iz kože te tako umanjuje isušivanje. Balmandol® se može upotrijebiti za njegu i održavanje vlažnosti kože kod svih kožnih bolesti koje karakterizira smanjen udjel masnoće, isušenost, ljuskavost i ispucalost kože, te kod predispozicije za suhu i ljuskavu kožu, osjetljive i suhe dojenačke i dječje kože, staračke kože (posebice kože koja svrbi).

  • Kad je potreban oprez pri upotrebi Balmandola®?

Kod propisane primjene ne postoje posebna upozorenja. Ipak, ako patite od drugih bolesti ili alergija te ako istodobno uzimate ili na kožu nanosite lijekove, posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom čak i kad ste lijekove sami kupili bez preporuke liječnika ili ljekarnika.

  • Kako se upotrebljava Balmandol®?

Ulje se doda u vodu u kadi te se lagano promiješa.

Puna kada: 15 - 30 ml (što odgovara količini od ½ do 1 čepa).

Djelomično napunjena kada: količina potrebna da se stvori uljni film na cijeloj površini vode.

Puna kada za dojenčad: 5 - 10 ml.

Za njegu blago isušene kože doza može biti smanjena na od 5 do 10 ml. Ako nije drukčije propisano, kupka se primjenjuje od 2 do 3 puta na tjedan.

Za vrijeme i neposredno nakon kupke ne smije se upotrebljavati sapun jer može umanjiti učinak uljne kupke! Ako je potrebno, uljna kupka može se primijeniti poslije kupanja ili tuširanja sapunom, ali ne obratnim redoslijedom. Kupanje u uljnoj kupki treba trajati od 10 do 15 minuta pri temperaturi vode od približno 35°C. Nakon kupke ne smije se kožu snažno trljati ručnikom, nego samo laganim tapkanjem upiti višak vode.

Balmandol® se može nanositi i izravno na mokru kožu, npr. poslije tuširanja.

Držite se ovdje navedenih uputa o doziranju ili onih koje Vam je preporučio liječnik.

  • Na što još treba paziti?

Nakon kupke kadu treba oprati sredstvima za čišćenje jer postoji opasnost od klizanja! Baldamol je namijenjen samo vanjskoj primjeni. Ne smije se upotrebljavati nakon što istekne rok valjanosti označen na pakiranju (EXP). Dodatne obavijesti možete dobiti od svoga liječnika ili ljekarnika. Čuvati izvan dohvata djece.

Veličina pakiranja: 225 ml.

http://www.spirig.com.hr