Excipial

Excipial®

* Masna krema

* Bademova mast

* U Hydrolotion

* U Lipolotion

* U10 Lipolotion

  • Što je Excipial® i kada se primjenjuje?

Excipial® proizvodi upotrebljavaju se za zaštitu i njegu osjetljive kože, za naizmjeničnu primjenu s lijekovima za kožu te za njegu kože nakon preboljenja različitih kožnih bolesti. Osim toga, Excipial® proizvodi čine osnovu za izradu magistralnih pripravaka koje propisuje liječnik.

Excipial® proizvodi poboljšavaju i normaliziraju stanje kože opskrbljujući je lipidima i vlagom. Tanki sloj lipida sprečava isušivanje kože, izravnava njezinu hrapavu površinu i čini je elastičnom i otpornom. Urea je prirodni sastojak ljudske kože koji održava vlažnost kože. Primjena losiona koji sadrže ureu poboljšava sposobnost vezivanja vode rožnatog sloja kože te povećava gipkost i elastičnost suhe kože. Na taj način urea podržava zaštitnu funkciju kože te ublažava svrbež.

Zbog različite strukture emulzija i različitog sadržaja masnoće, za svaki tip i stanje kože postoji odgovarajući proizvod. Prema tipu kože preporučuje se korištenje Excipial® kreme (mješovita koža), Excipial® masne kreme (suha koža) ili Excipial® bademove masti (suha dječja koža i koža sa smanjenim udjelom masnoća), odnosno za njegu većih površina tijela Excipial® U Hydrolotiona (mješovita koža), Excipial® U Lipolotiona (vrlo suha koža), Excipial® U10 Lipolotiona (vrlo suha koža koja svrbi i koja se guli).

Excipial® masna krema je regenerirajuća krema prikladna za suhu, vrlo suhu te ispucalu kožu. Ima uravnotežen omjer vode i lipida koji zadržavaju vlagu u gornjem sloju kože te na taj način štite i njeguju.

emulzija tipa voda u ulju, sadrži 55,5% lipida

Excipial® bademova mast posebno je prilagođena njezi suhe dječje kože i kože sa smanjenim udjelom masnoće. Sadrži bademovo ulje (75%) i vitamin E koji pomažu obnovu zaštitne funkcije kože i dugotrajno štite od nepovoljnih vanjskih utjecaja (hladnoća).

mast bez vode, sadrži 95,6% lipida, bez konzervansa

Excipial® U Hydrolotion, losion sa 2% ureje održava prirodnu vlažnost kože, hidratizira i njeguje osjetljivu kožu. Sadrži veliku količinu vode s malo lipida, što omogućuje lako otpuštanje topline i prekomjerne vlage s površine kože. Namijenjen je mješovitoj, blago suhoj i osjetljivoj koži. Brzo se upija te lagano hladi kožu.

emulzija tipa ulje u vodi, sadrži 11% lipida

Excipial® U Lipolotion je hidratantni i masni losion za njegu suhe i vrlo suhe kože. Sadrži 4% ureje u emulziji bogatoj lipidima. Njegovom primjenom koža dugotrajno zadržava prirodnu vlažnost. Excipial® U Lipolotion se lako nanosi i brzo upija te nadomješta lipide u rožnatom sloju kože bez mašćenja površine.

emulzija tipa voda u ulju, sadrži 36% lipida

Excipial® U10 Lipolotion je hidratantni i masni losion sa 10% ureje. Veliki udio ureje čini ga posebno prikladnim za vrlo suhu kožu te kožu koja svrbi i koja se guli. Može se primjenjivati za njegu i hidrataciju kože kod promjena na koži nastalih zbog bolesti kao što su neurodermitis, psorijaza, atopijski dermatitis te bolesti riblje ljuske (oblici ihtioze).

emulzija tipa voda u ulju, sadrži 36% lipida

  • Kako upotrebljavati Excipial®?

Excipial® proizvode nanesite od dva do tri puta na dan na kožu kojoj je potrebna njega. Pri naizmjeničnoj primjeni s lijekovima liječnik će utvrditi način postupanja. U tom slučaju pridržavajte se propisanog doziranja.

  • Na što još treba paziti?

Excipial® proizvodi trebaju se čuvati na sobnoj temperaturi. Na taj način kvaliteta proizvoda očuvat će se do datuma označenog na pakiranju. Kod primjene Excipial® bademove masti povremeno može doći do vidljivog stvaranja kapljica, odnosno laganog „istjecanja“ čistog bademova ulja, što ne utječe na učinkovitost pripravka. Tijekom primjene kapljice ulja se jednostavno ponovno pomiješaju s mašću.

  • Tko proizvodi Excipial®?

Linija proizvoda Excipial® švicarske kuće Spirig dugi niz godina upotrebljava se u dermatologiji. Stalni nadzor i ciljana provjera podnošljivosti Excipial® proizvoda čine ih dragocjenom osnovom za zaštitu i njegu kože. Individualni pristup terapiji kože, kvaliteta i dobra podnošljivost pripravaka doveli su Excipial® proizvode do vodećeg mjesta u švicarskoj dermatologiji.

Veličine pakiranja:

Masna krema tuba od 100 ml

Bademova mast tuba od 100 ml

U Hydrolotion bočica od 500 ml

U Lipolotion bočica od 500 ml

U10 Lipolotion bočica od 200 ml.

http://www.spirig.com.hr