Cirkonij oksid ili litij disilikat? Standardna boja ili individualna, prilagođena pacijentu?, majstorski radni tečaj bezmetalne keramike (11-12.11.2015.)

Cilj ovog tečaja je analizirati koji je materijal za konstrukciju najbolji odabir za određenu kliničku situaciju. Svaki materijal (cirkonij oksid, litij disilikat) ima specifične mehaničke karakteristike i izbor bi trebao biti određen na temelju kliničke indikacije. CAD/CAM tehnologija ne samo da omogućuje izradu krunica i mostova, nego nudi i veliku prednost pri izradi nadomjestaka na implantatima. Nakon teorijskog dijela, konstrukcija za krunicu fasetira se standardnom bojom A3, a potom slijedi analiza dentalne morfologije i površinske teksture s master-modela. Na kraju dana - pečenje glazure. Drugog dana slijedi određivanje boje na pacijentu (pacijent će biti jedan od sudionika). Određivanje sheme boja, individualno fasetiranje različitim vrstama materijala i boja, prvo i drugo pečenje. Na kraju se izrađuje površinska tekstura, a rad glazira i polira.

Više informacija na: www.ivoclarvivadent.at/icde

Demonstracija će se provesti:

Adresa: Beč, Tech Gate Vienna 1, Donau-City-Straße 1

Datum: 11-12.11.2015.

Vrijeme: 9-17 (na engleskom jeziku)

Voditelj: August Bruguera

Cijena: 1100€ (PDV uključen)

U cijenu tečaja su uključena 2 ručka, 1 večera s voditeljem tečaja i 2 noćenja u hotelu Lenas Donau Wagramerstraße 52, 1220 Wien, +43 12040000, www.lenas-donau.at