„Naša praksa 2015“- Daruvarske toplice

U organizaciji Medical Intertradea, uz pomoć partnera Genere, Bayera i Zoetisa, Vetom alfe i Labor testa, dana 10. i 11. 4. 2015. u Daruvarskim toplicama održan je već tradicionalni stručno-edukativni skup „Naša praksa“.

Skup je počeo u popodnevnim satima u petak 10. travnja okupljanjem sudionika i koktelom dobrodošlice. Svima okupljenima dobrodošlicu je zaželio ravnatelj Daruvarskih toplica g. Marcel Medak. Druženje je nastavljeno svečanom večerom te zabavnim programom.

Na stručni dio skupa u subotu 11. travnja odazvalo se oko 130 kolega iz cijele Hrvatske. Skup su svojom prisutnošću uveličali predstavnici Veterinarskog fakulteta iz Zagreba i Hrvatske veterinarske komore.

Sve okupljene u ime Medical Intertradea pozdravio je direktor Službe veterine Medical Intertradea g. Hrvoje Rogina, dr. med. vet.

U ime Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, skupu se obratio prodekan prof. dr. sc. Josip Kos, dr. med. vet., koji je istaknuo neraskidivu vezu fakulteta i rada kolega na terenu, te nam je prezentirao napore koje fakultet ulaže u modernizaciju struke i što kvalitetniju edukaciju.

Prof. dr. sc. Josip Kos, dr. med. vet. održao je i prvo predavanje na temu „Suvremeni pristup u obradi rana“.

Nakon njega prof. dr. sc. Albert Marinculić, dr. med. vet. upoznao nas je sa praktičnim pristupom u kontroli parazita u konja.

Prof. dr. sc. Marcela Šperanda, dr. med. vet. prezentirala je najnovije spoznaje iz područja dijagnostike i prevencije metaboličkih poremećaja u krava muzara.

Na kraju je dr. sc. Tomislav Šperanda, dr. med. vet. predstavio Medicalovu ponudu neutralizatora mikotoksina i njihove specifičnosti.

Nakon kraće rasprave neformalno druženje nastavljeno je na zajedničkom ručku. Prisutni su izrazili zadovoljstvo što Medical Intertrade d.o.o. redovito okuplja kolege na ovakvim stručnim skupovima, gdje izborom zanimljivih tema i kompetentnih predavača osigurava primjenu novih znanstvenih spoznaja na praktični dio posla koji se obavlja na terenu, ali organizira i zanimljiv zabavni sadržaj uz koji se kolege imaju priliku sresti, družiti i u opuštenoj atmosferi razmijeniti iskustva.